Etter ett års tv-pause er Bård og Vegard Ylvisåker tilbake på TVNorge med sine makkere Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen. Også denne gangen sendes «I kveld med Ylvis Live» direkte fra Folketeateret i Oslo.

370.000 fikk med seg premiereprogrammet. Det ga en andel på 36,4 prosent i den kommersielle målgruppen, som består av seerne fra 15 til 50 år.

- Det er godt å ha Ylvis-brødrene tilbake på skjermen, sammen med Calle og Magnus. Og for en start på sesongen og året. I går ble jeg nesten blåst ut av godstolen, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Starter litt lavere
Forrige gang Ylvis-brødrene sendte direkte fra Folketeateret var høsten 2014. Det resulterte i et snitt på 448.000 seere inkludert opptaksseing og deres mest sette sesong hittil. Uten opptaksseing var sesongsnittet på 396.000.

- Seertallene ligger ikke langt under seersnittet i 2014, om vi ser bort fra opptaksseing. Og forrige sesong er den beste gutta har levert noen gang. Reaksjonene jeg har fått med meg så langt er utelukkende positive, så dette kan bli nok en fin humorvår, sier Landsverk.

«I kveld med Ylvis Live» er første program i TVNorges vårmeny.

Les mer om den her: Slik blir TVNorge-våren

Utsatte programmet
Planen til Ylvis-brødrene var egentlig å være tilbake på skjermen i fjor høst, men et USA-opphold gjorde at duoen sammen med TVNorge valgte å utsette programmet.

- Vi dro til USA og der var det mange som ville møte og snakke med oss. Vi hadde gjort dette talkshowet hvert år nå og TVNorge ville prøve nye ting, så det passet bra å se hva det ga. Vi fant fort ut begge to at det er her hjemme vi vil være, sa Bård Ylvisåker til Kampanje i november i fjor.

Pausen har de brukt til å komme opp med nye ideer.

- Det er mer gnist i år enn det har vært på lenge. Sånn sett har det halvåret fri gitt avkastning. Vi prøver å tvinge oss til ikke å lage nye versjoner av gamle ideer. Ut av det har det kommet nye ideer. Det føles gøy, for da vet man ikke om det lykkes.

Les mer: Ylvis: - TVNorge kan ha gjort en brøler