Det er Dagbladet som skriver at journalist og tv-kokk Andreas Viestad får kritikk fra forfatter og Brageprisvinner Morten Strøksnes. Strøksnes har skrevet bok øya Skrova i Lofoten, og denne uken kokkelerte Viestad med oppdrettslaks fra samme sted i TV 2-matprogrammet «En bit av Norge».

- Det må være litt flaut, selv for en rik kjendiskokk, å la seg bruke på denne måten. Hele programmet er reklame for oppdrettslaks, og bransjen har selvsagt betalt for hele greia. (…) Hvem skulle tro at et uskyldig matlagingsprogram i vakre omgivelser skulle kunne bli så korrupt? Gratulerer. Pføy, skriver Strøksnes i et Facebook-innlegg.

Overfor Dagbladet utdyper Strøksnes kritikken.

- Det hadde vært mer ærlig om han bare hadde stilt i en vanlig tv-reklame, kysset en oppdrettslaks og sagt «jeg heter Andreas Viestad, spis mer oppdrettslaks, det er så nydelig», sier Strøksnes til Dagbladet.

 Andreas Viestad er uenig i kritikken fra Strøknes.

 - Dersom vi hadde tatt opp alle problemstillingene til lakseoppdrett, så kunne det ha blitt et veldig interessant program. Men jeg er ikke sikker på om det fortsatt hadde vært et matprgram, sier Viestad til Dagbladet.