Kundene raser mot MTGs strømmetjeneste Viaplay etter at de i en e-post til sine kunder denne uken informerer om et prishopp på opp mot 65 prosent. Fra og med februar må nemlig de av kundene som sitter på den dyreste sportspakken med både sport, tv-serier og filmer, belage seg på en regning som øker fra 199 til 329 kroner i måneden.

For å sukre pillen har Viaplay snekret sammen en ny pakke med kun sport og tv-serier, uten filmtilbudet, til 299 kroner i måneden, altså 50 prosent økning. Det er lite som tyder på at det har redusert at strømmen av misfornøyde meldinger på Viaplays Facebook-vegg, der prishoppet blant annet omtales som «vanvittig» og «uhørt».

«Dere har fortsatt muligheten til å beklage feil pris i skrekk-e-posten dere sendte oss, og forsikre oss om at prisen for sporten SELVSAGT skal være 199,-, og ikke monstrøse 299,-» skriver én av kundene.

«Etter å ha abonnert på Viaplay siden starten, så har jeg i dag sagt opp mitt abonnement. En prisøkning på 65 % var voldsom. Jeg har hatt mitt abonnement for å kunne se Champions League Og å skulle betale tett på kr 4.000 i året for noen få kamper blir litt i overkant,» skriver en annen.

- Har aldri hatt så mye sport
Viaplay forsvarer prisøkningen med rettigheter som Serie A og La Liga og forlengede rettigheter som NHL og Champions League.

- Vi går inn i et år der vi aldri har hatt så mye sport som nå. Vi har i en lengre periode jobbet steinhardt med å bygge opp innholdet i tjenesten og vi skal ha den beste sporten på et og samme sted, sier Jessica Sjöberg i Viaplay til Kampanje.

Hun er ikke overrasket over at mange reagerer negativt på prisøkningen.

- Vi har kommet til et prispunkt vi mener gir mye valuta for pengene, men det er en økning, og når man gjør sånne endringer er man selvfølgelig forberedt på at kundene reagerer og gir tilbakemeldinger. Vi er nøye med å lese alt og besvare alt. Det som er viktig nå er at vi forsøker å forklare hva som ligger bak dette.

- Selvsagt vil noen forlate tjenesten
- Har dere solgt dere for billig tidligere?

- Rettigheter er en stor årsak til at prisen øker, men Viaplay er en tjeneste som har utviklet seg mye det siste året. Vi har satset mye på vår tekniske plattform. Det kreves utrolig mye for å kunne livestreame så mye som vi gjør. Vi mener vi har kommet til et punkt med god leveranse og bra stabilitet, og med satsingen på innhold er den nye prisen fullt rimelig med tanke på hva man får som kunde, men med respekt for at noen reagerer.

Det er foreløpig ikke aktuelt å dele opp sportspakken ytterligere og la kundene velge hvilke rettigheter de betaler for, forteller Sjöberg.

- Har dere regnet med en nedgang i antall kunder?

- Selvsagt når man gjør denne typen forandringer så vil noen kunder på kort eller lang sikt forlate tjenesten eller nedgradere. Det kommer helt an på hvilke seervaner man har. Mange sportselskere vil fortsatt føle at man får utrolig mye for pengene, men det ligger i sakens natur at man får en forflytning av kundebasen.

I Sverige øker prisen på den dyreste pakken fra 299 kroner til 449 kroner, skriver Resumé. Der inkluderer prisen blant annet Premier League.