TV 2-profil Pål T. Jørgensen, som har vært ansatt i kanalen siden starten i 1992, tar et kraftig oppgjør med TV 2-direktør Trond Kvernstrøm på kanalens egne interne nettsider. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

«I januar 2014 kom Trond Kvernstrøm inn i TV 2 med pauker, basuner og høy sigarføring. Han erklærte at sendeskjemaet skal friskmeldes i 2015. I fjor fikk hovedkanalen den dårligste markedsandelen i historien», skriver Jørgensen, som er utenriksreporter i TV 2.

Pål T. Jørgensen mener Kvernstrøm og resten av ledelsen har vært altfor positive når de har kommentert tallene i mediene og internt.

«Jeg forstår ledelsens behov for å skape litt optimisme og stå-på-vilje i bedriften. Men det gjøres ikke med å forsøke å kamuflere dårlige resultater og behandle oss ansatte som ignoranter. Si det heller som det er; markedsandelen i fjor var ikke på langt nær gode nok, spesielt ikke pengebruken tatt i betraktning», skriver Jørgensen på de interne sidene.

Les også: NRK ble årets tv-vinner

Trond Kvernstrøm innrømmer i diskusjonstråden, som DN har fått tilgang til, at han er «dritmisfornøyd» med andelstallet på 18,5 prosent i målgruppen mellom 20 og 49 år, men at saken er mer sammensatt enn slik Pål T. Jørgensen beskriver den.  Kvernstrøm påpeker at «folk ser på tv på en helt annen måte enn tidligere, og utviklingen går lynraskt».