TV 2 har bestemt seg. Tv-konsernet skal flytte ut av sine lokaler i ærverdige Karl Johans gate i Oslo til fordel for nye lokaler i Bjørvika.

I begynnelsen av 2018 flytter TV 2 til det kommende Diagonale-bygget i Bjørvika i Oslo. Kontrakten ble underskrevet i går kveld.

- Dette er en stor dag for oss i TV 2, etter snart 25 år på Karl Johan. Etter en grundig prosess, med 48 potensielle aktører har vi nå funnet TV 2s nye lokaler i Oslo. Nå ser vi frem i mot flytting i 2018, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Hit flytter TV 2: Slik vil det kommende Diagonale-bygget i Bjørvika se ut.

- Jobbet med to alternativer
- Den siste tiden har vi jobbet tett med to alternativer for å finne den beste løsningen for TV 2. Valget var ikke opplagt, men vi falt til slutt ned på Diagonale, som er et spennende bygg med en fantastisk beliggenhet, både som utgangspunkt for TV-produksjon, og for våre ansatte, forteller Sandnes.

Å flytte fra Karl Johansgate til Bjørvika gir også TV 2 betydelig lavere leiekostnader.

- Selv om vi flytter til et nytt bygg i et sentralt område, er dette en vesentlig kostnadsbesparelse for TV 2. I tillegg får vi et moderne og fleksibelt bygg samt at vi får anledning til å være med å definere, og forhåpentligvis styrke Bjørvika som et spennende byutviklingsområde, sier Olav T. Sandnes.

Leiekontrakten er på 12 år, og er inngått med A9 Palekaia AS, som eies 50 prosent av HAV Eiendom og 50 prosent av Thongård.

Les også: - TV 2 flytter fra Karl Johan

- En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter
TV 2 utredet for ti år siden å flytte fra Karl Johans gate til Aftenpostens gamle hovedkvarter i Akersgata. Også Bjørvika og Fornebu ble vurdert. Men i desember 2005 bestemte daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokk at TV 2 skulle bli værende i lokalene i Karl Johans gate. En leieavtale med eiendomsselskapet Aberdeen, som eide gården i Oslo Sentrum, ble forlenget. Aberdeen, som takket for avtalen med å pusse opp lokalene for 70 millioner kroner, solgte senere den såkalte Watt-gården for 400 millioner kroner til selskapet Genesta i 2010.

Tidligere TV 2-sjef Kåre Valebrokk var for ørvig tindrende klar på hva han mente om lokalisering:

 - En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter. Det er min grunnholdning, sa Valebrokk til Kampanje i 2002.

Les mer: TV 2 vurderer flytting