Håndballfesten til kvinnelandslaget i desember, snøraset på Svalbard og serien «Petter Uteligger» ga TV 2 streamingrekord for TV 2 i desember. TV 2 opplyser nå om at kanalen siste kvartal i 2015 hadde 30 millioner startede strømmer hver måned.

Dette ga kanalen en økning på 54 prosent fra året før, noe som igjen gir inntektsrekord for TV 2. Nå går for første gang på lenge hele satsingen TV 2.no med overskudd og det snakkes om en «snuoperasjon» for TV 2s nettsatsing på desktop og mobil.

- 2015 ble første året med lønnsomhet. Vi har gjennomført en snuoperasjon siden 2013 og har fokusert knallhardt på en strategi som nyhetsdrevet nettsted. Den har vært veldig vellykket og vi vokser mest av alle. Legger man til inntektene fra Sumo begynner det virkelig å bli digitale penger i TV 2, sier Jan Ove Årsæther, nyhets- og sportsredaktør i TV 2.

Etter det Kampanje har grunn til å tro omsatte TV 2.no for 150 millioner kroner i 2015 på desktop og mobil og digitalomsetningen i TV 2, om en legger inn salget TV 2 Sumo, har dermed passert 500 millioner kroner.

Nærmer seg VG
Til sammenligning ligger VG an til å få en digitalomsetning på rundt 630 millioner kroner med en nedgang på rundt ti prosent i år.

- De totale inntektene for TV2.no vokste med 25 prosent i året som gikk og vi legger til grunn en betydelig vekst også i 2016. Det er enormt gledelig at alle innholdsområder er med og drar utviklingen for TV 2, sier Årsæther.

Det er særlig salget av web-tv-reklame og satsingen på programmatisk annonsesalg som øker salget og det på en tid der flere av de store nettmediene sliter med adblocks og fallende digitalomsetning. Tall fra Norges største aviskonsern Schibsted for tredjekvartal i 2015 viste at VGs digitale inntekter falt med ni prosent, mens nedgangen for regionavisene var på fire prosent. Noen går til og med så langt som å spå bannerannonsens død.

Les også: Taper over 300 mill. på reklame-blokkering

- Medieutviklingen dundrer videre med full fart. Vi har aldri hatt så mange unike brukere i vårt tv-univers som nå. Julen og nyttårshelgen var veldig bra. Starten på året enda bedre med tett på 100 prosent økning fra året før, sier Årsæther.

- Veksten flater ikke ut
Det daglige snittet de siste 13 ukene for TV 2 er nøyaktig én million startede videostrømmer. Det gjør at TV 2 er klart største kommersielle aktør i markedet.

- Vi har hatt som klart mål å være Norges største kommersielle mediehus på streaming og det er gledelig å se at vi de siste 13 ukene har lagt VGTV klart bak oss. Dette er en posisjon vi akter å beholde og vi ser ingen tegn til at veksten flater ut. Det norske folk har aldri sett mer tv enn nå, sier han.

Det meste populære innholdet det siste kvartalet har vært «Petter Uteligger», Håndball-VM i Danmark, Tinder Martine og nyhetsdekningen av dramaet i Nordsjøen og snøraset på Svalbard.