Til sammen ti lokalaviser valgte å gå ned på antall avisdager i fjor som en reaksjon på sviktende annonseinntekter. Det viser et forskningsnotat fra Høgskulen i Volda, skrevet av medieforsker Sigurd Høst, skriver Klassekampen.

- Jeg vil tro at alle de store mediekonsernene har planene liggende klare i skuffen for hvordan de skal håndtere en frekvensnedgang, sier førsteamanuensis Erik Wilberg ved Handelshøyskolen BI til Klassekampen.

- Men jeg holder fast ved det jeg har sagt tidligere, at dette trolig kommer i 2017 eller 2018, sier Wilberg.

I 2010 skrev Erik Wilberg i en kommentar på Kampanje.com at Dagbladets papiravis ville gå inn i 2015-16 og at søndagsavisen ville forsvinne først.

«Noe må gjøres - med omtrent nåværende nedadgående papiravis-hastighet er det jevnt slutt for Dagbladet på papir i 2015-2016. Synd», skrev Wilberg i sin kommentar på Kampanje.com.

Les også: Spår avisdød

Les også: - Godt for Dagbladet å sparke litt tilbake

Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet har ikke hastverk med å oppfylle spådommen.

- Det vil antakelig overraske mange, men når regnskapet for 2015 offentliggjøres, vil det vise at papiravisa Dagbladet fortsatt tjener penger, sier han til Klassekampen.

Han svarer slik på spørsmålet om hvor lang tid det kan gå før antallet daglige utgivelser kuttes:

- Det har vi ingen formening om. Men så lenge lønnsomheten er god, gjør vi ingen endringer. Selvsagt gjennomfører vi fortløpende analyser av lønnsomheten på ulike utgiverdager, sier Markussen.