Strømmetjenesten Netflix utvider tjenesten og er nå operativ i 190 land. Onsdag kveld norsk tid kunne Netflix-sjefen Reed Hastings opplyse at strømmetjenesten har utvidet med 130 nye markeder.

- Med denne lanseringen kan forbrukere over hele verden, fra Singapore til St. Petersburg, fra San Francisco til São Paulo, nyte TV-programmer og filmer samtidig, sa Hastings på en pressekonferanse under teknologikongressen CES i Las Vegas.

Konsulenten Bjarne Hareide i LAC, som følger det internasjonale mediemarkedet tett, fikk med seg lanseringen fra tilhørerbenken i Las Vega.

- Det var en magisk stemning i salen da Reed Hastings kom med lanseringen, forteller Hareide til Kampanje.

Netflix-sjefen startet sin seanse med å trekke noen historiske linjer, kan Hareide fortelle fra Las Vegas.

Se Bjarne Hareides mobilbvideo fra Netflix-sjefen Reed Hastings Netflix-lansering her:

 

Hareide forteller at det hele skjedde under et større foredrag der Netflix-sjefen  startet med å fortelle om historien bak Netflix og satsingen på strømming av filmer og serier.

- Under denne typen foredrag er det alltid forventninger om at toppsjefene kommer med noen større nyheter. Enten i form av større samarbeid eller noen teknologiske nyheter som de ønsker å fremme. De fleste hadde forventet at han skulle fortelle om at Netflix skulle lanseres i noen nye land. Han startet med å fortelle om at de nå lanserer i Aserbajdsjan og som vi kan høre på min video ble det møtt med litt latter i salen. Men det stilnet fort da han fortsatte å liste opp land etter land og til slutt fortalte at Netflix nå umiddelbart lanseres i hele 130 nye land, forteller Hareide.

Han ble selv begeistret over lanseringen.

- Det var et magisk øyeblikk og et av de store øyeblikkene for verdens tv-industri. For oss som har fulgt Netflix i mange år var det en stor opplevelse å få lov til å være med på. Dette er en bekreftelse på at fremragende teknologi, kombinert med en forretningsmodell som fungerer og ikke minst en svært spennende innholdssatsing, ser ut til å være en vinneroppskrift. Vi ser blant annet at Netflix satser mer og mer på å utvikle eget unikt innhold med større serier, sier Hareide.

Kraftig børsvekst
Også børsmarkedet mottok nyheten fra Netflix med jubel og aksjen steg med nesten ti prosent.

- Det skal bli spennende å følge Netflix fremover også. På mange måter er de blitt kjennetegnet på den lille utfordreren i bransjen som nå er blitt toneangivende og den aktører som hele verdens tv-bransje følger tett og ser opp til. Min personlige mening er at de i løpet av noen år kommer til å bli kjøpt opp av noen av de aller største aktørene. Hvem dette til slutt blir skal bli spennende å se, sier Hareide. 

I Las Vegas: Bjarne Hareide i LAC er til stede på CES i Las Vegas. Det er Netflix som har skapt de største overskriftene så langt.