Schibsted gir studenene ved Handelshøyskolen BI fri tilgang til Aftenposten og Schibsteds tre regionsaviser via skolens trådløse nettverk. Det skjer i samarbeid med studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo og revisjon- og rådgivningselskapet BDO.

- Dette er et nytt og spennende partnerskap som vi håper vil motivere enda flere studenter til å ta i bruk våre digitale produkter og holde seg oppdatert, sier ny kommersiell direktør for Schibsteds abonnementsmediehus, Tor Jacobsen, i en pressemelding.

Fri tilgang til abonnementsavisene
Studentene aktiverer tilgangen til nettaviser og nyhetsapper ved å logge seg inn når de er koblet på skolens trådløse nett. Når de først er logget inn, har de fri tilgang til alt digitalt innhold på Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen frem til sommeren, sponset av BDO. 

- Studentene får enklere tilgang til innholdet vårt, som vi vet de er interessert i. I tillegg håper vi studentene bygger digitale lesevaner over tid knyttet til våre merkevarer og at vår samarbeidspartner får mer relevante og segmenterte måter å kommunisere med studentene på, sier Jacobsen.

- Har svært digitale brukervaner
- I planleggingen av prosjektet har vi gjennomført en rekke brukerintervjuer med studentene for å forstå deres medievaner og holdninger til dagens forretningsmodeller, sier prosjektleder Ninni Høver i Schibsted Norge Lesermarked.

Studentene har gitt uttrykk for at de ikke liker betalingsmurer.

 - Vi vet at studenter er opptatt av å holde seg oppdatert, har svært digitale brukervaner og at de ergrer seg over låst innhold. Med dette konseptet håper vi sammen med vår samarbeidspartner å kunne gi  studenter tilgang til både fag-, karriere- og samfunnsrelevant innhold, sier hun.

- Fremover vil vi følge bruken og tilbakemeldingene nøye, og sammen med våre partnere vurdere hvordan vi skal ta tilbudet videre, sier Høver i meldingen fra Schibsted.