Det er en videoreportasje fra NRK P3s «Verdens rikeste land» om 20 år gamle Nano som mener hun er en katt født i en menneskekropp, som har fått både lesere og eksperter til å reagere. Nå har PFU også fått inn åtte klager på innslaget, skriver Dagbladet.

Du kan se innslaget her (ekstern lenke).

- Både mennesket og «katten» i dette innslaget burde blitt vernet fra seg selv. NRK har satt denne saken inn i en sammenheng hvor man åpenbart har det moro med mennesket, og dét er for lite ansvarlig av NRK. Man kan si «er det så farlig da, man må jo få ha det litt moro», men det er tross alt snakk om mennesker her, personer som omgår denne jenta også, sier etikkekspert Gunnar Bodahl Johansen til Dagbladet.

Redaksjonssjefen i P3, Bjørn Tore Grøtte, sier til Dagbladet at han forstår kritikken.

- Verdens Rikeste lands lyttere forstår nok konteksten rundt Nano. Men når det tilrettelegges for så stor spredning på sosiale medier, også internasjonalt, så burde det vært gjort en bedre jobb i å sette dette inn i en større sammenheng. Den blir hengende i løse lufta og det er ikke helt bra, sier Grøtte til Dagbladet.

Hovedpersonen i innslaget skal ifølge Dagbladet være fornøyd med resultatet.