Håndball-EM har vært en stor opptur for både TV3 og håndballgutta i vinter. I gårsdagens kamp mot Makedonia møtte det norske landslaget på tøff konkurranse, men klarte til slutt å kjempe seg til uavgjort og ett poeng. I snitt 524.000 så kampen. Da kampen skulle avgjøres var på det meste hele 728.000 seere innom TV3.

Forrige kamp, som var mot Polen, hadde et snitt på 456.000 seere.

- Nok en gang er vi fra oss av glede over seertallene disse gutta gir oss. Det at så mange seere velger å følge med forholdsvis tidlig på kvelden, synes vi er overveldende. Det er utrolig gøy å være kanalen som får sende mesterskapet der Håndballgutta har utviklet seg til briljerende publikumsmagneter, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG TV.

Les også: Håndballgutta dunket inn kanontall for TV3

Den kommersielle andelen mens kampen pågikk var på 56,1 prosent. Snittet for gårsdagen var på 20,3 prosent, den beste mandagen siden julen 2013.

- Håndballgutta er allerede sikret OL-kvalifisering og historisk bestenotering i EM, og i morgen spiller de for en semifinaleplass mot Frankrike. Det at de spiller jevnt med det ypperste av landslag, bøyer vi oss i både hatter og støv av, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

TV 2-premieren «Top Chef» var blant programmene som ikke klarte å hamle opp med konkurransen på TV3 i går.

Les mer: Mange ville løse krimgåter med TV 2

Norge spiller sin siste kamp i mellomspillet i morgen kl. 18.15 på TV3, da møter de stormakten Frankrike.