Allerede dagen etter at årets Melodi Grand Prix-artister var blitt presentert måtte Grand Prix-general Jan Fredrik Karlsen inn i krisemøte med en av deltakerne. Årsaken var at låten artisten Freddy Kalas skulle stille med var for lik en låt han hadde gitt ut for fem år siden.

Karlsen valgte å beholde Kalas i konkurransen etter å ha fått en ny versjon av sangen med et nytt refreng. Det skaper reaksjoner, skriver VG.

- Jeg tror folks rettferdighetssans blir satt på prøve her, og det fortjener ikke Grand Prix i sitt 60. år. Det er en risiko NRK løper og må ta konsekvensen av. Å stille et slikt programs renommé i vanry er ganske alvorlig, sier Jostein Pedersen, tidligere Grand Prix-kommentator, til VG.

Karlsen avviser at det er snakk om juks.

- Du kan godt bruke ordet juks, men det er ingen som har gått inn i dette og prøvd å lure noen. Det har vært en uheldig situasjon som gutta har lagt seg langflate og beklaget. Og når de nå har kommet opp med dette nye refrenget er vi happy.