I et større intervju i VG kommer det tydelig frem at landets nye kulturminister, Linda Hofstad Helleland, er av den oppfatning at Norge bør ha som mål å arrangere et OL en gang i fremtiden.  Men idretten må ha bred oppslutning i idretten.

Les også: PR-topper slakter OL-kampanjen

- For meg blir ikke det spørsmålet aktualisert før idretten kommer med et initiativ. Et politisk vedtak om et internasjonalt mesterskap skal ikke tres ned over hodet på idretten. Og så må det være forankret slik at hele idretten står bak, sier Helleland til VG.

I intervjuet med VG sier kulturministeren at hun også vil forsvare monopolet til Norsk Tipping på spillområdet.  

Les også: Beklager Discoverys fotballkjøp

- Regjeringen har vært tydelige på at enerettsmodellen skal bestå. Vi må beholde det som er bra og fungerer optimalt. Og det er veldig mye, sier Helleland.

Senere i januar inviterer imidlertid kulturministeren utenlandske spillselskaper til å delta på et endagsseminar.

- Jeg vil utfordre dem, og føre dialog med mange aktører. Plutselig kan det dukke opp gode forslag som vi ikke ser i dag. Jeg vil ikke konkludere på enkeltdetaljer før stortingsmeldingen er klar, legger statsråden til.