576.000 seere fulgte premieren på det nye TV 2-programmet «Åsted Norge» i går kveld. Det ga en andel på 35,9 prosent blant alle seere over 12 år og 33,8 prosent i målgruppen 20 til 49 år.

- Det er omfattende å sette opp et prosjekt som Åsted Norge. Derfor er det godt å komme på lufta med et helstøpt konsept hvor kun de beste innen sitt fagfelt er med å dra lasset, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Satsingen rir på en bølge av «True Crime»-suksesser, blant dem VGs podkast «Uløst» om Birgitte Tengs-drapet og Netflix-snakkisen «Making a Murderer». I «Åsted Norge» har krimjournalist Jens Christian Nørve fått med seg et ekspertpanel bestående av tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde, forsvarsadvokat John Christian Elden og pensjonert Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen. Sammen skal de med hjelp av seerne nøste opp i uløste kriminalsaker.

- Produksjonsselskapet Mastiff har gjort en særdeles god jobb med «Åsted Norge» sammen med interne krefter i TV 2. Politiet fikk inn veldig mange tips etter gårsdagens program så det blir spennende å følge utviklingen på disse og andre saker som publikum nå er med på å oppklare i tiden fremover. Vi er veldig fornøyd med 576.000 seere og en sterk 33 prosents andel i den kommersielle målgruppen 20 – 49 år, som viser at krim er en genre som favner bredt i alle seergrupper, også de unge, sier Jarle Nakken.

«Top Chef» fikk ikke en like god start i knallhard konkurranse med håndballguttas forsøk på å avansere i EM på TV3. Premieren på kokkekonkurransen hadde 282.000 seere og en andel på 18,1 prosent blant alle over 12 år.

Les også: Norsk håndball-motgang ble ny rekord for TV3

- «Top Chef»hadde noe vanskeligere start i går da mange var opptatt av herrenes håndballkamp i tidsrommet da Top Chef hadde premiere. Vi satser på at tallene øker fremover. Selve programmet er verdt å få med seg da det er det eneste programmet på TV i sitt slag hvor deltagerene virkelig kan å lage mat da det er kokker som konkurrerer og ikke kjendiser eller vanlige folk med matinteresse. Her er det lett å bli inspirert og muligheter for å lære av de beste, forteller Jarle Nakken.

Tv-konkurransen ble også tøff for TVNorge som mistet 48.000 seere på «I hodet på Tufte». Olaf Tufte samlet 179.000 seere på gårsdagens program.

Les mer: En kvart million tittet inn i hodet på Tufte