I en tid med stadig flere kutt og nedbemanninger på mediehusene tenke nytt.

Bergens Tidende (BT) er blant avisene som legger flesteparten av artiklene som produseres bak en betalingsmur. Nå har avisen også begynt å måle journalistenes artikler ut fra hvor mye de selger. Det skriver Klassekampen

Avisen registerer nemlig hvilke artikler som utløser nytegninger. Spedbarn med rusabstinenser, eiendomsbaroner i pengekrangel og poblembarn som dropper ut av skolen er blant sakene som har gitt avisen flest nye abonnenter. 

– Vi ønsker at leserne våre skal få et mest mulig relevant og godt journalistisk tilbud. Da må vi vite hva de er interessert i, og hva de er villige til å betale for, sier sjefredaktør og administrerende direktør Øyulf Hjertenes i BT, til avisen. 

Øyulf Hjertenes er ikke redd for at journalistene kommer til å produsere mer tabloide saker for å få flere abonnenter.