En frilansjournalist i Lindesnes avis har i lang tid kopiert filmanmeldelsene til Filmpolitiet på NRK.no. NRK ser alvorlig på saken.

- Dette var helt ukjent for oss, men NRK har jo dokumentert på en fremragende måte at dette er juks og tyveri av tekster. Ikke bare fakta, men rene subjektive opplevelser og det er alvorlig, sier redaktør i Lindesnes avis, Fridtjof Nygaard til VG.

Frilansjournalist Jack Van der Hagen Nørgaard synes det er stor ståhei for ingenting.

- Jeg må skrive filmomtaler før filmen vises på kino, og da må jeg benytte meg av den informasjonen som er tilgjengelig. Når det gjelder store filmer i en liten lokalavis så er ikke det så viktig at det er tatt fra en annen. Det er plagiat, men jeg synes ikke at det er et problem, sier han til VG.

- Det er litt morsomt at en sånn bagatell i Presse-Norge blir en sak. Det viktigste er jo at kinoen får mange besøkende, mener frilanseren.