Under den store paneldebatten på «Mediedagen 2016» torsdag langet konsernsjef Are Stokstad i Amedia ut mot reklame på nett-tv, kjent som pre-rolls, altså reklamefilm som vises før og etter digitale videoinnslag. En reklameløsning som heller ikke skårer høyt blant folk flest. Det var særlig TV 2, som Amedia eide av halvparten av inntil januar 2012, som fikk unngjelde da en frittalende Stokstad langet ut.

- Amedia skal fortsatt ha tradisjonell reklame, men det er ikke sikkert vi skal ha reklame på video innenfor betalt innhold (innhold som kun er tilgjengelig for abonnenter på nett. Red. anmerkning). For det er jo bare møkk det som selges. Jeg er så irritert når jeg er inne på TV2.no og ser reklamen. Jeg kan hive fra meg Ipad-en da. Jeg vil ikke ha det. Jeg hater jo TV 2! Jeg kommer aldri til å annonsere! Hvordan man skal nå ut med slik reklame er et kjempeproblem, sa Stokstad.

Les mer: Langer ut mot web-tv-reklame på TV 2

Flere i debattpanelet og i salen lo av Stokstads flengende kritikk av nett-reklame og TV 2 under bransjedebatten. Men i TV 2 blir Amedia-sjefens uttalelser møtt med alt annet enn latter.

Nyhetsredaktør Jan Over Årsæther reagerer på Stokstads språkbruk.

- Jeg forsøker å lære barna mine at hat er et svært sterkt ladet ord som vi ser konsekvensene av i nyhetene hver uke og at det ikke bør brukes om dagligdagse trivielle ting. Det vil være mitt råd til en bedriftsleder som Stokstad også, Årsæther til Kampanje.

- Sumo rimeligere enn å kaste Ipadden i veggen
Han mener dagens reklameløsning på web-tv har vist seg å fungere godt.

- Vi har en økning på videovisninger som ligger på opp mot 100 prosent årlig. Veksten i antall brukere er like sterk. En slik vekst ville vi ikke hatt om ikke video var etterspurt både av annonsører og brukere. I tillegg finansierer det mye kvalitetsinnhold og mange journalister, understreker Årsæther.

Han legger til:

- Siden Stokstad er mest opptatt av brukerbetaling kan jeg anbefale et abonnement på TV 2 Sumo som et veldig mye rimeligere alternativ til å hive Ipadden i veggen.

Hater reklamen, ikke TV 2
Amedia-sjef Are Stokstad presiserer overfor Kampanje at han overhodet ikke «hater TV 2». Men Stokstad poengterer at han misliker irrelevant reklame.

- Jeg brukte kun TV 2 som et eksempel på reklame som ikke virker. Det jeg er opptatt av er at reklamen på TV2s nett-tv og andre web-tv-kanaler ikke er relevant. Som bruker blir man eksponert for et produkt man ikke ønsker, som for eksempel en teleoperatør. Dermed forstyrrer reklamen det journalistiske innholdet og man blir veldig lei av reklamen. Slik blir reklameverdien negativ, ikke positiv. Bransjen må derfor jobbe med å skape løsninger som gir folk relevant reklame. Det er vinn-vinn for innholdsleverandørene, sier Stokstad.