TV3 har fått en pangstart på året med rettighetene til håndball-EM, som har blitt en større fest sett med norske øyne enn knapt noen kunne forestille seg. Det hele nådde et overraskende høydepunkt i går, da håndballgutta mot alle odds sendte gullgrossistene Frankrike ut av EM og sikret seg en norsk semifinaleplass.

Hele kampen hadde et snitt på 633.000 seere, mens nesten én million seere - 963.000 - så på TV3 i sluttminuttene da det begynte å gå opp for både håndballgutta og det norske folk at semifinalen var i boks.

Den kommersielle andelen i sendetidspunktet var på hele 66,4 prosent, og andelen for hele dagen på TV3 var 25,3 prosent. Dette er kanalens høyeste andel siden 2010, og høyeste seertall på TV3 siden 2008. 

​- Først av alt må vi gratulere Norge og norsk herrehåndball med bragden! TV3 er stolte over å være den kanalen som får kringkaste håndballguttas gjennombrudd og mirakelkamper som gårsdagens. Det er en fantastisk sportslig suksess, og stor tv-underholdning. Norges kamper har gang på gang gitt overveldende seertall i TV3-sammenheng, sier pressesjef Line Vee Hanum.

Den forrige seertoppen i mesterskapet var på 524.000 seere da Norge måtte nøye seg med uavgjort mot Makedonia og utsiktene for semifinale var mørkere.

Les også: Norsk motgang ble ny TV3-rekord

- I tillegg til en peak på nesten en million seere, er det storartet at hele 700.000 ønsket å følge oss live kvarteret rett etter kampslutt, hvor Gunnar Pettersen bidro til å skape et herlig tv-øyeblikk, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Semifinalen mellom Norge og Tyskland sendes på TV3 fredag kl. 17.30.