Åpningskampen til Norge mot Island i Håndball-EM på fredag fikk 227.000 seere på TV3. Dette ga TV3 en kommersiell andel på 18,3 prosent denne dagen, som er den høyeste januar-andelen uansett ukedag siden 2010. Den kommersielle programandelen for kampen var på 38,4 prosent.

Da håndballguttene møtte Kroatia søndag fikk de 225.000 seere. Her var det 340.000 seere innom når kampen var på sitt mest spennende i sluttminuttene. Denne kampen bidro til en kommersiell andel på 16,5 prosent for TV3 totalt for dagen, og 35,3 prosent i kommersiell programandel.

- Vi er veldig godt fornøyd med de første dagene av mesterskapet, både når det gjelder seertall og gjennomføring. Det har vært forrykende kamper og skyhøyt nivå på lagene. Vi vet at det ikke er lett å ta over en rettighet som TV 2 har utført meget godt i mange år, og vi var selvsagt spent både på seertall og hvordan seerne ville ta imot sendingene våre, sier administrerende direktør Morten Micalsen i TV3.

Les mer: Kjelling skal løfte TV3-håndball

Forhandlingssjef Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom mener seertallet er helt på det jevne for hva man kan forvente av håndballguttene.

- Dette er første mesterskap TV3 kjører etter at de tok over håndballen fra TV 2. Det vil ta litt tid for folk å oppdage kampene på TV3. Håndballherrene har historisk fått mindre oppmerksomhet enn håndballdamene og også færre seere.

Norge tapte mot Island på fredag, men vant en overraskende seier over Kroatia søndag. Dermed knyttes det ekstra stor spenning til den avgjørende kampen i gruppespillet mot Hviterussland.

- Så fort et norsk landslag gjør det bra, får man seere, uansett om det er kvinnehåndball, herrehåndball eller fekting for den saks skyld. Slår de Hviterussland og går videre, ser jeg for meg at seertallene går betraktelig opp, sier Ormåsen.