Lørdag slo de norske herrene Polen på hjemmebane i håndball-EM i det som har blitt en håndballfest for Norge og ikke minst TV3 som har rettighetene. I snitt 456.000 så hele kampen. Så mange seere har ikke TV3 hatt siden 2011. På det meste var 617.000 seere innom kampen samtidig.

- Disse tallene er kjempesterke. Når Norge er gode samles vi foran skjermen. Nå tyder alt på semifinale, så dette blir en fin uke for MTG-systemet, sier tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom.

Også tv-sjef Morten Wiberg i Carat er med på bølgen.

- Jeg er mektig imponert over hva TV3 har fått til. Det sier nok en gang at er du interessert nok i det du skal se, så finner du hvilken kanal som viser det. Det er veldig gledelig at de lykkes når de turte å satse såpass, og det er moro at det er gutta som leverer også, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Nå er han spent på om seerne blir med videre på vinteren og vårens storsatsinger på kanalen, som dokumentarserien «Larvikjentene» og dramaserien «Black Widows».

- Det er kjempeviktig å få god promokraft på vinterens programmer og at de kalrer å få flest mulig til å få kjennskap til at dette kommer på TV3, sier han.

Forrige seertopp fra mesterskapet var på 304.000 da Norge møtte Hviterussland.

- Vi må rette en stor takk til håndballgutta som leverer idrettsprestasjoner av ypperste kvalitet nok en gang. Det er stort å få lov til å sende dette med slik suksess, og de færreste hadde vel trodd at Norge skulle ha en semifinaleplass innen rekkevidde, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

TV3 møtte tøff konkurranse på lørdag fra «Mesternes mester» på NRK1 og «Hver gang vi møtes» på TV 2. Sistnevnte mistet 126.000 seere fra forrige lørdag, mens «Mesternes mester» måtte gi slipp på 63.000 seere.

Les mer: En halv million så jaktstarten på «Idol»

- Når vi i konkurranse med to superpopulære programmer som «Mesternes mester» og «Hver gang vi møtes» oppnår slike tall, så kan vi ikke være annet enn strålende fornøyd, og vi gleder oss til ny kamp allerede i kveld. I kveld kl. 18.15 møter Norge Makedonia, og onsdag kl. 18.15 møter Norge storfavoritten Frankrike – med en semifinaleplass i sikte, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG TV.