Fredag var «Idol» tilbake på TV 2 med ny programleder, nytt produksjonsselskap og nesten helt nytt dommerpanel. For første gang er det Fremantle som produserer programmet for TV 2, etter å ha tatt over produksjonsrettighetene fra Monster. Tidligere programleder Stian Blipp er avløst av Markus Bailey, kjent fra NRK barne-tv, og i dommerpanelet er det kun Gunnar Greve som har erfaring fra tidligere sesonger.

Les også: - Vil prøve å sette vårt preg på «Idol»

Seerne, derimot, de var nesten de samme som på premieren i 2014, i hvert fall i størrelse. 491.000 seere så fredagens premiere. Det ga en andel på 30 prosent blant alle seere over 12 år.

Det er på nivå med premieren høsten 2014, som ble fulgt av 495.000 seere. Det var imidlertid på en mandag. Da programmet inntok fredagskvelden for første gang i 2014 var seertallet på 660.000.

- TV 2 hadde helt sikkert håpet på mer. Det er viktig å få «Idol» til å fungere fra start av, sånn sett tror jeg dette er litt under pari, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Han tror de mange nye ansiktene kan være noe av grunnen.

- Det har nok litt å gjøre med at det ikke er de samme fjesene som sitter der. Men likevel, klarer TV 2 å ligge over 500.000 seere på «Idol» to dager i uka, så er det fortsatt bra tall.

I TV 2 uttrykker de ikke noe misnøye med tallene.

- Vi er veldig godt fornøyd med premieren på «Idol», hvor seertallene er helt på nivå med premieren i 2014. Vi kan love nye høydepunkter allerede på onsdag hvor audition-runden fortsetter på TV 2, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom mener tallet er respektabelt med tanke på konkurransen fra «Anno» på NRK1, som hadde 763.000 seere.

- Dette er ikke så verst start for «Idol». TV 2 treffer godt i den kommersielle målgruppen. I målgruppen 25 og 54 år har de 40.000 flere seere enn NRK. Det betyr at «Anno» er et ganske voksent program, sier hun.

I etterkant av programmet har mange seere tatt til Facebook for å gi uttrykk for misnøye over dommernes tilbakemeldinger til deltakerne.

Les mer: Gunnar Greve tar Idol-kollega i forsvar

«Senkveld på turne» trakk 429.000 seere senere på kvelden. Det ga en andel på 25,5 prosent.

Lørdag var det klart for «Hver gang vi møtes», som i sesongens tredje episode samlet 503.000 seere. Det er et bratt fall på 126.000 seere fra forrige lørdag. «Mesternes mester» mistet 63.000 seere til TV3 og fikk et snitt på 881.000.

Les også: Håndballguttene dunket inn kanontall for TV3

- At førstegangsseingen for «Hver gang vi møtes» går tilbake er helt naturlig siden den gikk mot EM-kampen i håndball mellom Norge og Polen. «Hver gang vi møtes» er et program som sees gjennom hele uka, og derfor ser vi frem til å få total-tallene når de er klare om en uke. Så er det hyggelig med så mye hjertevarme på sosiale medier, og moro å se at låtene fra programmet har kuppet iTunes-listene, sier Jan-Petter Dahl.

«Nytt på nytt» ble helgens mest sette program med 1.054.000 seere og en andel på 59,4 prosent.