Produksjonsselskapet Monday Production, som ledes av Lasse Hallberg i Norge, utvider sitt norske fotavtrykk med kjøpet av aksjemajoriteten i Teddy TV. Det er Både Og som nå selger seg ut av selskapet og dermed åpner for den nye konstellasjonen.

Teddy TV står i tillegg til serier som «Typisk deg» med Petter Schjerven og «Folkeopplysningen» også bak en av året største tv-suksesser, «Petter uteligger». Over 600.000 seere har fulgt Petter Nyquist gjennom hans 52 dager som uteligger i Oslo på TV 2. Nå produseres det også en spesialepisode der seerne får se hvordan det går med både Nyquist og vennene hans fra gata.

Les mer: TV 2 lager mer «Petter uteligger»

Hege Christensen har vært daglig leder i Teddy TV, og sammen med tv-produsentene Kaare Hersoug og Vidar Nordli-Mathisen vil hun fortsatt være med på eiersiden og en del av ledelsen i Teddy TV sammen med programleder Petter Schjerven og manusforfatter Magnus Nome.

- Teddy TV er et veletablert og spennende produksjonsselskap. De fem eierne er dyktige tv-folk, som har vist at de kan levere høy kvalitet innen flere sjangere. Jeg setter personlig stor pris på den type fjernsyn de lager og ser frem til mer kvalitetsunderholdning fra Teddy TV, sier Lasse Hallberg som trer inn som ny administrerende direktør i selskapet. Hege Christensen vil fortsette i rollen som daglig leder i Teddy TV.

I Norge har Monday siden 2013 stått bak all sportsproduksjon for C More, men i fjor utvidet de satsingen med kjøpet av Norsk Fjernsyn, som er produksjonsselskapet til Tommy Gulliksen, Hans Lukas Hansen, Jørgen Høst og Erik Solbakken. Solbakken er også programleder for «Karl Johan», en av produksjonene til selskapet.

Les mer: Hallberg leder ny tv-satsing

- Vi er svært fornøyd med å få Monday som hovedeier. Teddy TV har vokst kraftig de siste årene og trengte nå en solid majoritetseier med spisskompetanse på tv-produksjon. For oss har det dessuten vært viktig å kunne drive Teddy videre som et selvstendig selskap basert på dagens profil. Det gjelder ikke minst utvikling av originalt innhold. Det er en strategi Monday stiller seg bak, sier Hege Christensen, daglig leder i Teddy TV.

Teddy TV hadde i 2014 en omsetning på nærmere 30 millioner kroner. Kjøpet utgjør altså en dobling av størrelsen til Monday i Norge.

- Teddy TV er i kjempefin utvikling og består av ekstremt mange flinke folk som står for det vi også vil stå for, nemlig god kvalitets-tv, sier Hallberg til Kampanje.

Han er full av lovord for «Petter uteligger».

- Det er en fantastisk serie. Det virker definitivt som om seerne har tatt den til sitt hjerte. Teddy TV har også laget mye annet bra, som «Typisk deg» og «Kjære mamma» på TV 2 Livsstil, som har fanget målgruppen fantastisk i høst. Alt er kvalitets-tv med gode historier og utrolig flinke folk som står bak.

- Er du fortsatt på jakt etter andre oppkjøp?

- Nå har vi nok, foreløpig. Alle selskapene våre er litt innen samme sjanger. Vi gjør ikke store shiny floor-underholdningsprogrammer. Vi jobber med humor, sport og dokumentarer. Samtidig er vi passe ulike. Samlet kan vi berike og styrke hverandre.

Hvor mye Monday-selskapene vil omsette for i 2016 vil ikke Hallberg anslå.

- Jeg har ikke satt opp noe mål. Det er ideen som styrer, ikke omsetningen. Begynner man å telle penger, begynner kreativiteten og ideene å gå rett vest.

Monday ble stiftet i Danmark i 2008 og har siden den tid utviklet seg til å bli et av Skandinavias største uavhengige produksjonsselskaper med avdelinger i København, Stockholm og Oslo. I Norge ble Monday etablert i 2013 og står i dag bak selskapene Monday Sport, Monday Production, Norsk Fjernsyn og nå Teddy TV.