NRK tar tempen på Gründer-Norge med «Gründerne», som utgjør årets tre første episoder av «Forbrukerinspektørene». I programmet skal programleder Christian Strand selv innta deltakerrollen som gründer. Strand er småbarnsfar og sier han møter både små og store utfordringer i hverdagen. I programmet vil Strand ta med ideen gjennom alle de tradisjonelle gründerfasene, fra finansiering til realisering.

- Timingen er helt riktig for oss nå. For to år siden, da olje-Norge gikk på høytrykk, ville dette vært feil. Nå speiler vi en ny virkelighet som kommer til å bli ganske annerledes fremover. Gründerskap har fått en ny og forbedret status, ikke minst blant unge folk, sa programleder Christian Strand til Kampanje i fjor.

Les mer: Leder NRK-satsing på gründer-tv

Satsingen ga ikke utslag på seertallene i første episode. 373.000 fikk med seg starten på Strands gründer-eventyr. Det ga en andel på 26 prosent til NRK1 kl. 20.45 til 21.15 i går.

Fjorårets vårsesong av «Forbrukerinspektørene» hadde et snitt på 560.000 seere og en andel på 39 prosent.

Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse forteller at «Forbrukerinspektørene» ble sendt til forskjellige tidspunkter i fjor og at episodene som ble sendt tidligere på kvelden, kl. 19.45, hadde litt høyere seertall.

- Det var også tøff konkurranse fra «Senkveld på turne» på TV 2, så det var rett og slett en onsdag med to sterke programmer i denne flaten, sier han.

«Senkveld på turne» hadde 352.000 seere, som er nesten 100.000 færre enn på premieren for én uke siden. Andelen ble på 24,7 prosent, som ikke utgjør et like stort fall fra forrige ukes andel på 29 prosent. Årsaken til det er at det var færre som så på tv i går enn for en uke siden, oppgir TV 2.