Av over 20 000 nominasjoner og enda flere stemmer fra leserne har juryen kommet frem til finalistene i Vixen Blog Awards 2015.

– Siden vi arrangerte Vixen Blog Awards for første gang i 2011 har blogging gått fra å være en hobby på jenterommet til å bli big business. I løpet av det siste året har blogging og bloggere virkelig blitt tatt på alvor. Vi har fulgt utviklingen, og har i tråd med bransjen løftet Vixen Blog Awards til neste nivå, blant annet med en styrket fagjury og ved å innføre nye kriterier for juryering, sier Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir. 

I juryen sitter kommunikasjonsrådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen, sosiale medier-ansvarlig i Aftenposten Kristin Grøntoft, journalist i Dagens Næringsliv Jorun Sofie Falmo Aartun, fotograf Marcel Lelienhof, ansvarlig utgiver og eier av nettstedene 730.no og Melk & Honning Gisle Stokland, Melk & Honning-redaktør Jostein Wålengen samt Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Juryen arbeider etter kriterier som design, bilder og tekst (både i forhold til kvalitet og opphavsrett), kvalitet på innhold, merking av annonser, SEO, bruk av sosiale medier og engasjement fra leserne og bloggeren selv. 

På grunn av utydelig merking av kommersielt innhold på Instagram, har kategorien Årets Instagrammer blitt fjernet. På grunn av manglende analysemuligheter er også Snapchat-kåringen sløyfet.

– Det har vært en svært omfattende og krevende jobb å finne frem til årets finalister. Spesielt krevende har det vært fordi vi har satt markedsføringsloven og åndsverksloven høyt på dagsorden. Det gjør oss programforpliktet til å gjøre skikkelig research for å avdekke bloggere som ikke holder seg innenfor de lover og regler som gjelder. Når det er sagt har vi også vurdert finalistenes innsats til å bli flinkere til å både merke kommersielle bloggposter tydelig, og benytte seg av bilder man har rettigheter til å bruke, sier jurymedlem Hans-Petter Nygård- Hansen.

Det er juryen som skal kåre vinnerne som presenteres under prisutdelingen 15.januar.

Disse er nominert i kategorien Årets Blogger: 

Caroline Berg Eriksen 

Ørjan Burø

Komikerfrue

Sophie Elise 

Pappahjerte 

Alle kategorier og nominerte kan du lese om her.