Trine Fjellberg Falnes er ansatt som digitalstrateg i Discovery Networks, eieren av blant annet TVNorge og Eurosport. Hun får i oppdrag å videreutvikle digitalsatsingen til selskapet som i fjor sikret seg rettighetene til Tippeligaen fra 2017 og OL fra 2018.

- Gleder meg som en unge
Falnes takker dermed for seg i TV 2, hvor hun fra 2007 har vært leder for TV 2s nettsatsing og produktsjef for TV2.no.

- Discovery Networks er det mest spennende mediehuset i Norge i dag. De våger å satse, noe kjøpene av fire OL og seks år med Tippeligaen er et tydelig bevis på. Jeg gleder meg som en unge til å være med på å bygge opp de digitale løsningene som må på plass når så svære rettigheter skal strømmes ut til folket. Jeg har hatt noen utrolig fine og lærerike år i TV 2, men etter over ti år føltes det riktig å gyve løs på nye utfordringer, sier Falnes i en pressemelding.

- Allsidig og kunnskapsrik
Digitaldirektør i Discovery Networks, Bernhard A. Steen, er fornøyd med ansettelsen.

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått arbeide sammen med Trine Falnes i flere sammenhenger, så jeg vet at vi nå har sikret oss en fantastisk medarbeider. Hun er allsidig, kunnskapsrik og kreativ, og kommer til å bli en svært viktig ressurs for oss i en verden hvor vi i stadig større grad kommer til å se at tv-seernes vaner endrer seg. Vi har store ambisjoner digitalt, og bakgrunnen og prestasjonene til Trine Falnes levner ingen tvil om at hun er riktig kvinne på riktig plass, sier digitaldirektør Bernhard A. Steen i Discovery Networks.

Kåret til Årets ledertalent
Medienettverket kåret i 2011 Trine Falnes til det største kvinnelige ledertalentet i Norge. Hun startet i jobben som nettleder i TV 2 i 2007, som 27-åring. Hun startet i TV 2 i august 2005, og har jobbet i kanalen både som reporter og forretningsutvikler. Hun har også bakgrunn som trainee i Schibsted og ved den norske ambassaden i Washington, D.C.

Les mer: Falnes kåret til Årets ledertalent

Falnes vil rapportere til digitaldirektør Bernhard A. Steen. Hun er for tiden i foreldrepermisjon, og tiltrer i Discovery 1. august.