I går ble det kjent at Dagbladet blir første mediehus ut med å starte og publisere artikler direkte på Facebooks egen plattform. En avtale mellom selskapet som har 1,56 milliarder månedlige brukere og Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen ble underskrevet i går.

Les også:  - Facebook svarer ikke godt nok om sensur

Men det stopper ikke der. Dagbladet kommer også til å legge enda mer av innholdet sitt ut på Facebook når avis stenger kommentarfeltet på egen nettside.

Om et par måneder tilhører Dagbladets kommentarfelt historiebøkene og en 20-årig debatt-tradisjon flyttes da i sin helhet over på sosiale medier, som framover blir avisas nye høyborg for meningsutveksling rundt nyhetsbildet, skriver avisa i dag.

- Å flytte debatten over på sosiale medier er en naturlig konsekvens av medieutviklingen nå. Det er der, og særlig på Facebook, at sakene kommenteres og debatteres. Vi tester nå mulighetene som ligger i et tettere samarbeid med Facebook, sier ansvarlig redaktør John Arne Markussen til Dagbladet.no

http://kampanje.com/medier/2016/01/vg---facebook-svarer-ikke-godt-nok-om-sensur/