Tv-kjendisen og den tidligere «Pizza Grandiosa»-jenta Jenny Skavlan satser fremover i større grad på sitt eget «mediehus» med egen nettside der hun skal publisere korte filmer og videsonutter om det temaet hun brenner aller mest for; nemlig gjenbruk av klær.

I går snakket hun på TNS Gallup-seminaret «Medietrender» i Oslo, og overfor Kampanje lettet hun litt på sløret om ambisjonene sine rundt nettstedet jennyskavlan.com.

- Jeg har ikke startet en nettside fordi jeg tenkte å bli rik, men jeg har startet det fordi jeg har så mye jeg har lyst til å fortelle. Men hvis man vil formidle historier og det skal se bra ut, så koster det penger, sier Skavlan til Kampanje.

Derfor velges samarbeidspartnere med omhu og noen har allerede fått nei, kan hun avsløre.

- Man vet jo aldri hvor stort det kan bli, hva slags innhold man skal lage eller hvem som vil være med på det.  Jeg har jo takket nei til mye også, fordi det har vært viktig for meg å bygge en troverdig plattform med bærekraftig fokus. Og da kan jeg ikke annonsere for supertilbud på billige klær, fordi det strider mot gjenbrukt-gjennomgangstemaet, sier hun.

- Men du vil vel tjene penger på nettsiden din?

- Jeg har ikke lyst til å tape på det, men selvfølgelig ser man jo et potensiale. Jeg begynner å få en del tilbud som er relativt gunstige, men det er ikke der motivasjonen ligger.

Skavlan har valgt en modell der hun er selvstendig og løsrevet fra etablerte mediehus eller andre.

- Jeg vil ikke knyttes til andre, men ha selvstendige samarbeid for eksempel med Nettavisen, Aftenposten, NHO eller andre.

Utelukker ikke noen
Men selv om Jenny Skavlan proklamerer at hun velger samarbeidspartnere med omhu, vil  hun ikke utelukke noen på forhånd.

- Alle annonsører kan med rett innstilling formidle noe fint. Man vil jo ha litt samme verdigrunnlag, men er en annonsør spenstig nok, kan de si det meste. Et bindmerke kan jo si at man ikke skal «run like a girl», med en reklame som ikke handler om bind overhodet. Det viser at så lenge det ligger et genuint buskap bak, tror jeg man kan samarbeide med de fleste, sier hun.

- Så du kunne vurdert et tobakksselskap eller alkoholprodusent?

- Det spørs hva de vil si, det er så mange interessante konsepter som blir lansert, at et tobakkselskap plutselig kan si noe interessant de også. Man vet jo aldri. Man trenger ikke avskrive noen før man vet hva de tenker. Vi prøver å jobbe med få og store samarbeidspartnere, sier hun.

Også kakeblogger Ida Gran Jansen, har gjort en liknende satsing under samme tekniske paraply som Skavlan.

Kommer ikke til å slutte med tv
Til Kampanje forteller Jenny Skavlan at denne satsingen ikke kommer til å bety at hun blir borte fra norske tv-skjermer.

- Jeg kommer jo ikke til å slutte å jobbe med tv. Men jeg har jo lyst til å lage mange forskjellige ting, en egen plattform gjør at man kan sette til livs flere mindre ideer på kortere tid. Og prøve og feile.  På tv kan man gå for ett eller to konsepter i året mens man på nett kan lage miniserier, treminutters snutter og man kan leke seg med lengder og form, sier Skavlan.

Skavlan startet tv-karrieren på slutten av 2000-tallet og har sender vært å se i programmer som «Fangene på fortet» og «Masterchef» på TV3. Våren 2012 ledet hun talkshowet «Tweet4tweet» på NRK sammen med blant andre Hasse Hope før hun de siste årene har vært å se som programleder på «Melodi Grand Prix» og «Spellemannsprisen».

Treffer målgruppen bedre
Hun tror også at hun i større grad treffer sin målgruppe med nettsiden sin heller enn å utelukkende bruke sin rolle som tv-personlighet.

- Dette handler også om å være der min målgruppe er. Når man ser på NRK-program rettet mot folk på min alder, og vet at gjennomsnittet som ser på er 20 år eldre enn det… Da er det mer motiverende å lage ting på plattformer hvor min målgruppe faktisk er.