Den nye medieavtalen mellom Discovery og Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball sikrer norsk fotball rekordsummen 400 millioner kroner i år i perioden 2017 til 2022.  Nå slåss de norske fotballklubbene om potten som er til fordeling.

Brann sa før jul klart fra om at de ønsker mer tv-penger til storklubbene, for at institusjoner som Brann, Rosenborg, Viking og Vålerenga skal være stabile lokomotiver i norsk fotball.

Det får Vålerenga til å reagere.

- Det er sinnssykt å skulle betale mye penger til Brann hvis de rykker ned eller er i Obos-ligaen. De må prestere sportslig. Det kan ikke være slik at fordi Brann har et stort potensial, så skal de ha mye penger, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball.

Hvordan pengene skal fordeles skal klubbene diskutere i løpet av våren 2016. I dag fordeles 50 prosent flatt, og 50 prosent fordeles etter sportslig prestasjon. I tillegg kommer to mindre potter, skriver Aftenbladet.