I oktober ble det kjent at VG skulle kutte kostnader og bemanning. Før jul ble det klart at et av landets største mediehus skal kutte 40 årsverk. Slik vil VG-ledelsen skjære ned kostnadene med mellom 30 og 60 millioner kroner i 2016. Årsaken til kuttene er det kraftige inntektsfallet både på papir og nett. Dette er den første nedbemanningen i VG siden 2009.

På flere allmøter i ettermiddag blir de ansatte i mediehuset informert om utfallet av nedskjæringene. VG-sjef Torry Pedersen skal informere de ansatte om hvem som rammes og hvordan VG-organisasjonen blir endret som følge av kuttene. Sluttpakkeordninger og andre frivillige løsninger er ledelsen og fagforeningene blitt enige om. 

LES NY SAK: Slik blir kuttene - strid om nedskjæringene i VG

-  Jeg kommer ikke til å kommentere ytterligere før siste allmøtet er ferdig. Dette er en alvorlig og trist dag i VG, sier leder for redaksjonsklubben i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, i en kort kommentar til Kampanje.

Det siste allmøtet starter klokken 17.00 i ettermiddag.

- Jeg har sagt at slik vi ser for oss den kommende utviklingen i medielandskapet og VGs inntektsstrøm, så er vi nødt til å redusere kostnaden og det er realistisk at vi må redusere størrelsen på staben, sa VG-publisher Torry Pedersen til Kampanje i oktober.

Les også: Pedersen: - Har skjedd hurtigere og kraftigere enn forutsett

Les også: VG-ansatte tror på frivillig nedbemanning

VG satset stort på sin tv-satsing i 2015 og brukte mange millioner på økt bemanning, lineær tv-kanal og enda mer trykk på VGTV på nett. Men inntektsutviklingen matchet ikke VG-ledelsens prognoser. I april 2015 kunne Torry Pedersen bekrefte overfor Kampanje at mediehuset ville kutte kostnader som følge av svakere annonseutvikling enn ventet.

Les mer: Skuffende web-tv-salg gir VG-kutt

VG omsatte for 1,354 milliarder kroner etter tre kvartaler i fjor, en nedgang på 9,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 191 millioner kroner, et fall på 21 prosent.

Også i Schibsted-eide Bergens Tidende (BT) ble de ansatte i dag informert om konsekvensene av nedskjæringene i avisen.

Les også: - Hver femte må gå i BT

Les også: - Kutt på et nivå ingen har sett for seg