I forrige uke ble det kjent at kulturredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, hadde bestem seg for å slutte i avisen. Til Aftenposten i dag sier Sandvik at hun ikke gir seg på grunn av innsparingene i avisen.

Bergens Tidende står foran omfattende nedbemanninger der 30 av 135 medarbeidere må gå, og blant annet skal fotoavdelingen halveres.

Les også: Norske mediehus skal kutte 250 stillinger

Sandvik mener Schibsted, som eier flere av de største regionavisene i Norge, deriblant Bergens Tidende og Aftenposten, har tatt mange gode grep. Hun er allikevel uenig i noen av valgene.

- De store mediekonsernene har valgt noen veier, jeg vil velge andre. Jeg har tro på at man kan bevege seg raskere og mer effektivt i mindre selskap, sier Sandvik.

Til Aftenposten sier hun at digitaliseringen også er en trussel mot kulturstoffet.

- Det er det ingen tvil om. Jeg er engstelig fordi det rett og slett er en utfordring å argumentere for den journalistikken som tilsynelatende ikke leses. Jeg tror enda ikke vi har løst dette spørsmålet. Hvis man tilpasser kulturstoffet til logikken i en digital journalistikk, vil kulturen tape. Kulturstoffet har en digital utfordring i øyeblikket, det er ikke tvil om de, sier hun.