Det blir ingen kåring av årets blogg når Costume Awards går av stabelen i januar.

«Vi har bestemt oss for å ikke kåre Årets Blogger i år. Vi innser at vi ikke har kapasitet til å sikre at alle nominerte bloggere følger gjeldende regler for publisering av bilder», skriver Costume på egne nettsider. Også Dagens Næringsliv har omtalt saken i dag.

Avlysingen skjer som følge av en gjennomgang rådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen gjorde av bildebruken til 800 bloggere da han satte i Vixen-juryen tidligere i høst. Den viste at over 400 bloggere rappet bilder, inkludert Costumes egne bloggere.

Han mener avlysingen er en riktig avgjørelse.

- Det er et viktig signal, og de gjør det også fordi de oppdaget at bloggere i interne rekker har brutt de samme reglende. Dette er nok et ganske klart og tydelig tegn på at her skal det vaskes og ryddes i interne og eksterne rekker for at disse bloggprisene skal ha noen form for troverdighet. En annen ting er de potensielle konsekvensene kan få rent økonomisk, sier Nygård-Hansen til Kampanje.

- Viser dette at bloggbransjen fortsatt er i en modningsprosess?

- Ja, det er åpenbart en modningsprosess på begge sider av leiren. Det finnes mange bildebanker som tillater å bruke bilder kostnadsfritt som privatperson, men mange tenker ikke gjennom at de er profesjonelle bloggere. I det øyeblikket man skatter på inntekter, er bloggen å regne som en virksomhet.

Neste år skal Costume kåre årets moteprofli i stedet for årets blogg, men de varsler samtidig et comeback for bloggprisen i 2017.