Klokken 12.00 i dag gikk fristen ut for å by på rettighetene til Tippeligaen. Etter det Kampanje forstår la TV 2 og Discovery inn bud på rettighetene innen fristens utløp. De siste dagene har Kampanje skrevet at både Discovery og TV 2 har hatt samtaler med NRK om en budallianse.

Nye opplysninger tyder på at Discovery-sjefene også har vært i samtaler med toppene i VG også om et samarbeid rundt kjøpet av Tippeligaen.

- Vi kommenterer ikke spekulasjoner knyttet til rettigheter eller samarbeid om rettigheter som er til salgs, sier digitalredaktør Ola E. Stenberg i VG til Kampanje.

Les mer: Nå er TV 2-veteranen klar for nytt rettighetsdrama

Les mer: Discovery vil ha med NRK i Tippeliga-allianse

Etter det Kampanje forstår ønsket Discovery-sjef Harald Strømme å gjøre seg ekstra lekker overfor de mektige sjefene i norsk fotball ved å innlemme NRK i en budallianse.

Ved å selge Tippeligaen til både Discovery og NRK vil norsk fotball og deres sponsorer sikres solid eksponering. Også VG, med sin digitale gjennomslagskraft, vil kunne styrke Discoverys sjanser i kampen om rettighetene. VG satser tungt på levende bilder med både nett-tv og lineær-tv.

Hadde nett-rettigheter i 2010
Rik tilgang til levende bilder fra norsk eliteserie vil åpenbart styrke VGs tv-produkt og mediehusets sportsdekning, men VG-ledelsen vil nok i krevende tider være forsiktig med å investere for tungt i rettigheter. Eieren Schibsted har finansielle muskler til å være med og spleise på rettigheter, men etter det Kampanje forstår har pengesterke Discovery vært mer opptatt av eksponering og distribusjonskraft enn lommeboka når de har snakket med potensielle samarbeidspartnere.

Det vil i så fall ikke være første gang Schibsted beskjeftiger seg med fotballrettigheter. Det norske mediekonsernet hadde nett-rettighetene til norsk eliteserie sammen med TV 2 i to sesonger, i perioden 2009-2010, men forlengelse av avtalen strandet på grunn av økonomisk uenighet med rettighetsselskapet Fotball Media, som er eid av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.  

MTG kan også være på banen
Også Modern Times Group (MTG), som blant annet har rettighetene til Champions League, nevnes også som en mulig budgiver. MTG-sjef Trygve Rønningen vil ikke kommentere saken overfor Kampanje i ettermiddag.

Daglig leder i rettighetsselskapet Fotball Media, Knut Kristvang, er også ordknapp.

- Fristen gikk ut klokken 12.00. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier Kristvang til Kampanje.

- Kan du røpe hvor mange aktører som har lagt inn bud på rettighetene?

– Nei, det vil jeg ikke kommentere.