Emma Clare Gabrielsen skal lede NRKs nye undersøkende dokumentarserie, som etter planen skal komme på lufta høsten 2016.

Alle søkerne måtte bruke Snapchat i jobbsøknaden, og over 300 skal ha meldt sin interesse, ifølge en pressemelding fra NRK.

«For å få et inntrykk av kandidatene ber vi om at du som er interessert i stillingen legger til NRKInnafor på Snapchat, og sender oss snaps der du viser at du kommer inn i og kommuniserer med miljøer du normalt ikke er en del av», het det stillingsannonsen.

Les mer: Snapchat-krav sprengte søknadsrekord

Gabrielsen har skrevet for Dagbladet, Klassekampen og Dagens Næringsliv. Hun kommer til NRK fra fast stilling som featurejournalist i D2.

- Jeg brenner for journalistyrket. At man hele tiden får møte nye mennesker og lære nye ting, gjør journalistikken til det mest givende yrket jeg kan se for meg. Tenk å få penger for å være nysgjerrig, sier Gabrielsen.

Prosjektleder Tove Austad i NRK forteller at kombinasjonen av erfaring og personlige egenskaper gjorde utslaget for Gabrielsen.

- Hun er nysgjerrig og lyttende, samtidig som hun kan være pågående og konfronterende. Emma er allerede en stemme i norsk offentlighet, hun er samfunnsengasjert og modig, og så ærlig som vi ønsker at et dokumentarprosjekt som dette skal være. Hun tør å være seg selv, og vi mener hun vil representere sin generasjon på en spennende måte, sier prosjektleder Austad i NRK.

Arbeidstittelen for programmet er Innafor #syktambisiøs og skal ifølge NRK drives av programlederens subjektive utforskertrang og et personlig ønske om å forstå og analysere det hun oppdager.