Opera-direktør og tidligere Schibsted-topp Andreas Thorsheim gjør et aldri så lite comeback i pressen. Han går inn i styret til Filter Media Norge, som er under etablering. Samtidig kjøper han en post på 2,5 prosent i selskapet.

Filter Media Norge skal i januar lansere nettavisene Filter nyheter og Filter film og tv, hvor henholdsvis Harald Klungtveit og Pål Nordseth blir redaktører. Begge er på vei ut av Dagbladet. Det nye mediehuset skal også lansere Filter partner der alle artiklene er såkalte native-annonser. Det er den kommersielle nettavisen som etter planen skal finansiere de to annonsefrie nettavisene.

I forrige uke ble det klart at Trigger-gründer Preben Carlsen går inn som eier i Filter Media Norge. Nå er det altså klart at Andreas Thorsheim, produktdirektør i Opera, blir aksjonær og trer inn i styret etter nyttår. Der møter han flere kjente medieansikter.

Les mer: Trigger-Carlsen går inn i nytt mediehus

Les mer: Medieprofiler gir gass med nytt medieselskap

- Andreas er en av de skarpeste hodene norsk mediebransje har fostret, og det var et tap for hele bransjen da han gikk til tech-sektoren. Derfor er det svært gledelig at Filter Media Norge nå får nyte godt av hans kompetanse på digitale medier og teknologi, sier styreleder i Filter Media Norge, Even Aas-Eng, i en pressemelding.

- Beste mediekonseptet i Norge på lang tid
Thorsheim innrømmer at han har savnet bransjen.

- Dette måtte jeg bli med på. Jeg tror på kvalitet og er optimistisk for det beste innholdets kår på nettet. Filter Media satser redaksjonelt, med smart distribusjon og det beste mediekonseptet som er laget i Norge på lang tid. Det er bra de tar ansvar når meldingene ellers i bransjen er at "det går til helvete".

Tror ny mediebølge treffer Norge nå
Thorsheim har tidligere vært administrerende direktør i Bergens Tidende og finansdirektør i Schibsted Norge. Han var med på å starte opp nettavisen E24 i 2006. I dag har han ansvar for Operas portefølje av nettlesere, med 350 millioner brukere verden over.

- Norge har ikke fått den bølgen av nye medieselskaper som har kommet i USA og Europa de siste årene, med en ny generasjon vinnernettsteder som Politico, Buzzfeed og Vox. Jeg tror den kommer hit nå, og at Filter vil være fremst i den, sier Thorsheim.