Som Kampanje skrev tidligere i dag blir Birgit Bjørnsen direktør for den nye bredbånd- og kabel-tv-divisjonen i Telenor Norge, som blir opprettet som følge av sammenslåingen av de to separate divisjonene.

Les mer: Blir ny tv-sjef i Telenor

Tidligere har Telenor solgt bredbåndstjenester under Telenor-merkevaren og kabel-tv-tjenester under Canal Digital-merkevaren. Det skal det etter hvert bli slutt på.

- Det kommer til å ta litt tid, men det er allerede besluttet. Vi kommer til å samle alt under Telenor-merkevaren, som denne divisjonen kommer til å få ansvar for, bekrefter Bjørnsen overfor Kampanje.

Merkevareendringen gjelder etter det Kampanje forstår kun for Canal Digital Kabel-TV og ikke satellitt-divisjonen, som er et eget selskap. Tidligere kabel-tv-sjef Gisle Pedersen fortsetter i Telenor og skal jobbe med mobilinnovasjon.

- Uhensiktsmessig med to merkevarer
Bjørnsen mener det er unødvendig for Telenor å benytte to ulike merkevarer for å selge bredbånd- og tv-tjenester.

- Vi ser når vi gjør kundeundersøkelser at Telenor-merkevaren og Canal Digital-merkevaren henvender seg til det samme kundesegmentet. Det er uhensiktsmessig for oss å ha to merkevarer som snakker til det samme segmentet, sier hun.

Det er enda ikke helt klart når sammenslåingen vil være merkbar for kundene.

- Per i dag har vi vært to ulike selskaper med ulike IP-systemer og verdikjeder. Det tar litt tid å samordne oss slik at alt blir ett. Det kommer vi til å gjøre nå og skal selge, bygge ut og bruke alle de verktøyene vi har i verktøykassen vår, sier Bjørnsen.

Telenor Norge hadde 850.000 bredbåndskunder og i overkant av 500.000 kabel-tv-kunder i tredje kvartal.

Saken fortsetter etter bildet.

Inn i ledelsen: Birgit Bjørnsen får ansvaret for den nye tv- og bredbånddivisjonen i Telenor Norge og går samtidig inn i ledelsen i selskapet.

- Satser på ordinær tv
Canal Digitial Kabel-TV lanserte i 2013 underholdningsportalen T-We som et nettbasert tilbud til sine kunder gjennom kabel-tv-boksen. Det er lite som tyder på at Telenor vil åpne for at tv-kundene kan kvitte seg helt med tv-boksen med det første.

- Vi ser jo at kundene etter hvert får nye bruksmønstere og at kunder i noen grad begynner å si nei takk til tv-pakker for å bruke internettbaserte innholdstjenester. Det er i en sped begynnelse. Vi kommer til å satse på ordinær tv i lang tid fremover, men kanskje i en kombinasjon, sier Bjørnsen.

- Vil det være aktuelt å tilby tv-pakkene over bredbånd?

- Det er regulert av innholdsavtaler i dag, og er ikke noe vi kan gjøre på kort tid, men fremover kan vi se på andre måter å pakketere innholdet på.

Som tv-sjef skal Bjørnsen også ha ansvar for forhandlinger med tv-husene om nye distribusjonsavtaler. Der kan hun vente seg nye priskrav fra tv-hus som sitter på dyre sportsrettigheter, som Discovery, som nylig kjøpte Tippeligaen for 2,4 milliarder kroner over seks år. Store deler av denne summen vil Discovery forsøke å hente ut av tv-distributører som Telenor.

- Jeg vil ikke kommentere på forhandlingene i og med at de er så nært forestående, sier Bjørnsen til Kampanje.