Ole Jacob Sunde med familie selger i dag 60.000 A-aksjer i Schibsted  gjennom sitt heleide selskap Ringgården for 317,7 kroner pr. aksje. Det gir Sunde 19 millioner kroner inn på konto rett før jul.  I forrige uke solgte konsernsjef Rolv Erik Ryssdal og finansdirektør Trond Berger aksjer for til sammen ni millioner kroner, hvilket betyr at tre av Schibsted-toppene har solgt aksjer i mediekonsernet for nærmere 30 millioner kroner i løpet av får dager.

Sterke resultater i rubrikkmarkedet og en omorganisering av Schibsted har sendt a-aksjen opp til rekordhøyder den siste uken. Sunde gjør som Ryssdal og Berger nå og innkasserer en pen sum idet mediekonsernet snuser på rekordkurser etter at mediekonsernet ble notert med A-aksje og B-aksje på Oslo børs tidligere i år.

Sunde er i kraft av vervet som styreleder i mediekonsernet og leder av Stiftelsen Tinius den aller mektigste i konsernet. Etter dagens salg av A-aksjer, eier Sunde 40.000 A-aksjer til en markedsverdi av 12,6 millioner kroner og 100.000 b-aksjer til en markedsverdi av 30,3 millioner kroner.

Les mer:  Toppsjefer selger Schibsted-aksjer for åtte millioner

Les mer: Sunde: - Facebook og Google er så sterke at de truer journalistikken