Forrige uke skrev Kampanje at Costume har bestemt seg for å ikke kåre årets blogger under Costume Awards i 2016. 

«Vi har bestemt oss for å ikke kåre Årets Blogger i år. Vi innser at vi ikke har kapasitet til å sikre at alle nominerte bloggere følger gjeldende regler for publisering av bilder», skrev Costume på egne nettsider.

Avlysingen skjer som følge av en gjennomgang rådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen gjorde av bildebruken til 800 bloggere da han satte i Vixen-juryen tidligere i høst. Den viste at over 400 bloggere rappet bilder, inkludert Costumes egne bloggere.

Han mente avlysingen var en riktig avgjørelse.

- Det er et viktig signal, og de gjør det også fordi de oppdaget at bloggere i interne rekker har brutt de samme reglene. Dette er nok et ganske klart og tydelig tegn på at her skal det vaskes og ryddes i interne og eksterne rekker for at disse bloggprisene skal ha noen form for troverdighet. 

Les mer her: Bloggpris vrakes: - Et viktig signal

Nå melder Dagbladet at en ny kategori har dukket opp i Costumes kåring. 

Det var 21 nominerte til prisen «Årets blogg». 14 av de 17 samme bloggerne er nå nominert til «Årets moteprofil». 

- Dette er en person som har markert seg og gjort seg bemerket i Mote-Norge i 2015, og som mestrer å formidle på en smart og kreativ måte via ulike mediekanaler. Kriteriene for Årets moteprofil (eller influencer, som mange velger å kalle det) favner om mye mer enn kun rent innhold, sier Costumes sjefredaktør Hege Aurelie Badendyck til Dagbladet.