Saken vil bli oppdatert.

All kommersiell virksomhet knyttet til Schibsteds regionsaviser slå sammen i en stor fusjon. Disse mediehusene samles i én enhet under morselskapet Schibsted Norge.

- Vi gjør disse endringene først og fremst for å øke farten i utviklingen av nye produkter og tjenester til abonnentene og annonsørene våre, sier Didrik Munch, Konsernsjef i Schibsted Norge.

En av utfordringene har vært hvordan redaksjonene i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen skulle organiseres. Som Kampanje skrev tidligere denne uken vurderte Schibsted flere ulike modeller. 

Les også: Schibsted vedtar trolig avisfusjon

I meldingen i dag kunngjør Schibsted at redaksjonene opprettholdes som i dag, i egne selskaper, under hver sin sjefredaktør som også tar rollen som administrerende direktør i sitt selskap.

- Det har vært viktig for oss å lage en ubyråkratisk og effektiv organisasjon, der alt ansvar er tydelig plassert. Dette er en naturlig videreutvikling av det samarbeidet vi har bygd mellom disse mediehusene i flere år, sier Schibsted-Norge-sjef, Didrik Munch.

Det er papiriravisenes kraftige annonsefall og svak digitalvekst som er bakgrunnen for sammenslåingen av i første omgang den kommersielle virksomheten.

Det er Siv Juvik Tveitnes, administrerende direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, som har ledet prosjektgruppen som har utviklet den nye organisasjonsmodellen.  

-Vi har vært opptatt av å bygge en organisasjon som forener behovet for samordning og større fart, med det brennende engasjementet for hvert enkelt mediehus og merkevarene. Dette løser vi ved sterk lokal tilstedeværelse i sentralt organiserte enheter, sier Juvik Tveitnes.

Juvik Tveitnes går over i en ny rolle som chief operating officer eller en form operativ direktør. I den rollen får Juvik Tveitnes ansvar for organisasjonsutvikling, prosessforbedringer og for endringsprogrammet i abonnementsmediehusene.

Det er nå gått ni år siden begynte å leke seg med tanken om å slå sammen de store regionavisene i et felles holdningselskap med navnet Media Norge med spredt eierskap. Men i ettertid har det vist seg at Schibsted i stedet lykkes med å sikre seg full kontroll over de store regionavisene, med unntak av Adresseavisen, og etablerte Schibsted Norge. 

De fire regionavisene har frem til i dag operert som egne resultatenheter og selskaper, men fra og med neste år vil store deler av den kommersielle virksomheten i de fire regionavisene legges inn i mediehusene.

Hva som skjer med redaksjonene på sikt er uvisst.

Har ledet arbeidet:

Det er Schibsted-direktør Siv Juvik Tveitnes som har ledet arbeidet med den nye organisasjonsmodellen i Schibsteds regionaviser.