Aftonbladets sjefredaktør og sjef for forretningsområdet Schibsted Publishing, Jan Helin går av. Han blir programdirektør i Sveriges Television, som tilsvarer NRK i nabolandet. Helin har vært sjefredaktør og publisher i avisen siden 2008.

- Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått lede dette teamet av medarbeidere i Aftonbladet. Vi har sammen gjort en reise med Aftonbladet som vi kommer til å huske resten av våre liv. Det hører med til mitt oppdrag å kunne innse når det er tid for å gi seg. Jeg fikk et fantastisk spennende tilbud fra SVT om å være med og lede framtidens allmennkringkasting, samtidig som Aftonbladet nå står sterkt med medarbeidere som er klare til å ta neste skritt, sier Jan Helin til Aftonbladet.

Eieren gir ham følgende sluttattest:

- Jeg vil takke Jan Helin for den enestående innsatsen han har gjort for Aftonbladet og Schibsted Media Group de siste årene. Jeg ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Schibsted-sjef, Rolv Erik Ryssdal til avisen.

Nå må Ryssdal og Schibsted finne Helins erstatter. Redaksjonssjef i Aftonbladet, Sofia Olsson Olsén, er blitt konstituert sjefredaktør.

Aftonbladet er et av Schibsted største mediehus med en omsetning på 2,019 milliarder svenske kroner i fjor. 699 millioner kom fra digitale plattformer mens 1,320 milliarder var papiravisinntekter. Overskuddet endte på 237 millioner.