I mai sendte Schibsted ut børsmelding om at Schibsted Sverige og aviskonsernet MittMedia inngår intensjonsavtale om dannelse av et nytt mediekonsern for abonnementsaviser.

Det nye mediekonsernet skulle bestå av Schibsteds hardt pressede Svenska Dagbladet og MittMedias 18 lokale abonnementsaviser i Nord-Sverige samt aksjemajoriteten i datterselskapet Promedia, med ti lokale abonnementsaviser i Midt-Sverige.

Nå er det klart at planene skrinlegges.

«Siden offentliggjøringen har Schibsted og MittMedia hatt konstruktive samtaler, men partene har konkludert med at forutsetningene for en transaksjon ikke er tilstede på nåværende tidspunkt. Intensjonsavtalen vil derfor løpe ut denne uken,» skriver Schibsted i en børsmelding.

Schibsted skriver videre at de fortsatt vil være åpen for strukturelle løsninger i markedet.

Journalistenes fagforening i Svenska Dagbladet ga i mai sin støtte til de nye aviskonsernplanene.

- Journalistklubben i Svenska Dagbladet stiller seg positiv til den foreslåtte strukturaffæren. Omfattende eierskapsendringer skaper alltid – i alle fall i starten – en viss uro, men vi har de seneste dagene blitt overbevist om at dette er ett steg som kan føre Svenska Dagbladet framover, sier styret i redaksjonsklubben.

Les mer: Schibsted inn i nytt aviskonsern