Swedbank og Svensk Fastighetsförmedling, som til sammen eier 50 prosent av aksjene i Hemnet, besluttet å selge til Schibsted i mai 2015. Nå har Schibsted blitt enige med alle de fire eksisterende aksjonærer i det svenske rubrikknettstedet om å kjøpe 80 prosent av aksjene.

Avtalen verdsetter Hemnet til 1,5 milliarder svenske kroner, noe som er likt med det budet Schibsted ga i mai 2015, skriver Schibsted i en børsmelding. Investeringen er omtrent like stor som da A-pressen kjøpte Edda Media i 2011.

Også det svenske mediekonsernet Bonnier har vært interessert i Hemnet.

Da Kampanje tidligere i år spurte konsernsjef Rolv Erik Ryssdal om hvorfor Schibsted vil betale 1,5 milliarder kroner for et selskap med et driftsresultat på 34 millioner kroner, svarte Schibsted-sjefen slik:

- Fordi det har en veldig god markedsposisjon i et av våre hjemmemarkeder. Hemnet har en robust forretningsmodell og er godt posisjonert for videre vekst. Derfor ble prisen det den ble. De gamle eierne har begynt videreutviklingen, de har begynt å ta betalt. Før var Hemnet nærmest et samvirkelag, men så profesjonaliserte eierne driften. Det var selvsagt smart av dem, for da gikk jo verdien på selskapet opp. Slik sett hadde det vært ideelt for Schibsted å kjøpe Hemnet for tre år siden, men da var det ikke til salgs, sa Ryssdal.