I formiddag ble det bekreftet: Discovery har vunnet kampen om medierettighetene til Tippeligaen og Obosligaen i skarp konkurranse med TV 2. Discovery får med seg VG med på laget, slik Kampanje har skrevet om de siste dagene. Etter det Kampanje erfarer betaler Discovery 2,4 milliarder kroner for rettighetene i seks år, fra 2017 til 2022.

Etter det Kampanje kjenner til skal TV 2-ledelsen ha blitt informert om at Discovery hadde vunnet budkampen i 11- tiden i formiddag.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes, som i høst vant et lignende budoppgjør med Discovery om Premier League, må konstatere at tv-konsernet denne gangen har tapt mot den amerikanskeide rivalen.

- Først og fremst ønsker vi norsk fotball alt vel og vi ønsker dem lykke til videre. TV 2 har hatt et  langt og godt forhold til og partnerskap med norsk fotball i over ti år. Vi er naturlig nok veldig skuffet, men vi er også bevisste på at rettigheter er noe man leier i en periode. Derfor er dette en del av denne bransjen, sier Sandnes til Kampanje.

Les mer: Discovery vil toppe TV 2-bud i Tippeliga-thriller

Les også: VG trekkes inn i Tippeliga-kampen

Discovery betaler 400 millioner per år for rettighetene. C More, som kjøpte betal-tv-rettighetene i 2011 for 1,1 milliarder, havnet i en økonomisk hengemyr som følge av fotballinvesteringene for fire år siden. Når Kampanje spør TV 2-sjef Olav T. Sandnes om det var umulig å matche Discovery-budet, svarer han slik:

- TV 2 har strukket seg langt for å få rettighetene, men norsk fotball har vurdert det slik at de heller vil selge til Discovery og VG enn TV 2. Det må vi respektere, sier han.

- Hvilke konsekvenser får dette for dem som jobber med TV 2s fotballsatsing?

- Det er det for tidlig å si noe om konsekvensene av dette. TV 2 har flere rettigheter og vi har daglige sports- og nyhetssendinger, noe vi har som ambisjon å fortsette med.

Les også: Nå er TV 2-veteranen klar for nytt rettighetsdrama