1. januar 2016 bytter Radio 1 navn til til Kiss og blir med det en del av eieren Bauer Medias mest populære merkevarer. Kiss lanseres på det nasjonale, digitale radionettverket DAB+, som nå dekker 92 prosent av den norske befolkningen. Det skjer bare måneder etter at Bauer Media i Storbritannia kjøpte SBS Radio, med Radio Norge og Radio 1 i porteføljen.

 - Vi er utrolig stolte og ydmyke når vi nå skal lansere Bauer Medias mest suksessfulle merkevare i Norge. Kiss startet som en undergrunns-  og piratradiostasjon i England i 1985. Den har nå vokst til å bli en stasjon som underholder flere såkalte «Millennials» (de som er født mellom 1980 og frem til tidlig på 2000-tallet) enn noe annet Bauer Media merkevare og er derfor ekstremt innflytelsesrik på en målgruppe som er vanskelig å nå, sier programdirektør, Kristoffer Vangen, i en pressemelding.

Les også: Discovery selger Radio Norge

Les også: Ønsker å fortsette som Radio Norge-sjef

Kiss byr lytterne på remiksede hits og over 30 timer med spesialshow på radioen, på nett, på mobil og i sosiale medier. Ifølge Bauer Media blir Kiss lik dagens Radio 1, med samme programflater, samme programledere og i stor grad samme musikk.

Med Kiss ønsker Bauer Media å dominere denne målgruppen «Millennials», også kalt «The Now Generation». Dette er generasjonen som vil ha alt umiddelbart og de har bred tilgang til enhetene som legger til rette for denne følelse av umiddelbarhet. Altså mobiltelefon, brett, tv, pc. Bauer Media har som mål å bli best i denne målgruppen i Norge, sier Vangen.

- Vi skal aldri stå stille med Kiss, men følge de trender og bevegelser som til enhver tid gjelder for målgruppen.

I løpet av 2016 kommer det ytterligere to radiostasjoner under Kiss-merkevaren, nemlig KissFresh og Kisstory. Samtidig med introduksjonen av Kiss slukker Bauer Media sine lokale sendinger på FM for kanalene Radio 1 og Radio Rock. Regjeringen har bestemt at FM-nettet i Norge skal slukkes fra og med 2017.

Les også: Slukker FM-nettet i 2017

- Digital distribusjon er fremtiden, det er viktig at vi tilbyr nye produkter digitalt. Det må være en fordel for lytteren å lytte digitalt utover bedre dekning og lyd. Bauer Media i Norge ønsker å styrke det digitale tilbudet noe slukking av lokale FM signaler vil bidra til allerede i 2016, sier administrerende direktør Lasse Kokvik i meldigen.

- Det er nå digitaliseringen virkelig kommer til å eskalere. Vi i Bauer Media har allerede sett en veldig positiv utvikling i digital lytting denne høsten. Med dette tiltaket er formålet vårt å sette ytterligere fart i den digitale lyttingen, fortsetter Kokvik.

Beskjeden til lytterne til er tindrende klar:

- Vår eksisterende lyttermasse på Radio 1 FM og Radio Rock FM vil fra nå og ut året oppfordres til å gå over til digital-radio for å fortsatt få tilgang til radioen de elsker.