Håndballjentene fortsetter å slå rekorder på TV 2. 1,6 millioner seere fulgte på det meste gårsdagens dramatiske kvartfinale mellom Norge og Montenegro.

- Håndballjentene samler befolkingen rundt store idrettsopplevelser. Bredden i engasjementet er unik, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

I snitt var det 1.294.000 seere som fulgte gårsdagens kvartfinale på TV 2, mens det var 1,6 millioner seere som fulgte de dramatiske sluttminuttene.

- Dette er fantastiske tall. Vi jubler sammen med de norske håndballjentene og det norske folk. 30 år etter gjennombruddet ser vi ingen tegn til slitasje i forholdet mellom håndballjentene og folket. Tvert imot. Laget er mer populært enn noen gang, sier Jansen Hagen.

Gårsdagens høye seertall ga også skyhøye andeler for kampen med 70,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 66,5 i aldersgruppen 12+.

Kampen er den mest sette under årets VM, og den nest mest sette i et VM på TV 2 noensinne. Kun VM-finalen i 2011 mellom Norge og Frankrike har hatt høyere seertall. Da var det 1,6 millioner som fulgte hele kampen. 

Håndballkampen bidro også til å løfte resten av TV 2-kvelden. Nyhetene ble sett av hele 997.000 seere, mens Sportsnyhetene ble sett av 721.000.