I snitt 1.214.000 fulgte gårsdagens åttendedelsfinale i håndball-VM på TV 2. Det er rekord så tidlig i et mesterskap, skriver TV 2 i en melding.

På det meste var 1.450.000 innom sluttminuttene.

Aldri før har en åttendedelsfinale i noe VM eller EM ratet så høyt!

- Håndballjentene er hele Norges kjæledegger og mer populære enn noen gang. Med Norge-Tyskland noterer vi oss for vår mest sette 8-delsfinale noensinne. Vi er privilegerte som får være med på denne eventyrlige reisen med håndballjentene, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Kampen ga en andel på 61,9 prosent i aldersgruppen 12+, mens andelen i den kommersielle målgruppen 20-49 år ble på hele 65,1 prosent.

- TV 2 har satset mer på dette mesterskapet enn noen gang før. Teamet vårt jobber knallhardt hver eneste dag for å formidle de store seeropplevelsene. Det er utrolig tilfredsstillende når den innsatsen betaler seg i nye seerrekorder, kommenterer Jansen Hagen.

Også fredagens kamp mellom Norge og Spania fikk høye seertall. 813.000 seere fulgte kampen.