Statskanalen la serien ut på nett før den gikk på TV, og det har fungert akkurat slik de ønsket, skriver VG. Med et snitt på 170.000 seere på nettet – 2.000 flere enn «Kampen om tungtvannet» – har den satt ny rekord for dramaserier på NRK, skriver VG.

– Vi lever i en tid hvor unge mennesker ser mindre drama på vanlig TV. Tallene for «Unge lovende» viser at to av tre seere på nett er under 40 år. Samtidig viser seertallene for vanlig TV at det er de eldre seergruppene som har sett «Unge lovende» lineært, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Riktignok må serien se seg slått langt ned i støvlene av tungtvannssabotørene når det gjelder god, gammeldags TV-titting. I snitt benket 1,4 millioner seg foran skjermen for hver episode av «Kampen om tungtvannet», mens «Unge lovende» har hatt mellom 298.000 og 374.000 seere.

– Men vi ser også at seingen på nett-TV øker i forbindelse med visning på vanlig TV. Det kan virke som om folk får seg en liten påminnelse, sier Tolonen.

Les også:  Få unge lovende ser «Unge lovende» på tv

«Unge Lovende» er skapt av 27 år gamle Siri Seljeseth, som er en av ti nominerte i Kampanjes kåring «Årets medienavn».

Les mer: Disse kan bli «Årets medienavn»