Tidligere i dag kunne Aftenposten melde om julenissens død gjennom en dødsannonse. Annonsen ble publisert i mediehusets digitale systemer ved en feil. 

- Dette var en beklagelig systemfeil hos en av våre leverandører til vår digitale dødsfalltjeneste. Grunnet en teknisk feil har en annonse satt opp i testsystemet blitt publisert. Årsaken til feilen har nå blitt fjernet i systemet, sier annonsedirektør Gunn Helen Hagen til Kampanje. 

 Hagen forteller at det var et fåtall av leserne som så annonsen før den ble fjernet. Annonsen ble ikke trykket i avisen.

- Hvordan fant dere det ut, var det en leser som gjorde oppmerksom på dette?

- Det av en våre ansatte som fant feilen i 07:30-tiden i dag samt vi ble også gjort oppmerksom på annonsen fra en av våre lesere.

- Syns du det er en morsom spøk?

- Nei, egentlig ikke. Dette var heller ikke ment som en spøk, kun en dummyannonse satt i ett testmiljø. Aftenposten har strenge retningslinjer både for innhold og symbolbruk i våre dødsannonser. Denne annonsen er et brudd på disse og burde aldri vært publisert. Vi beklager dette på det sterkeste.