Fredag gikk årets Nobelkonsert av stabelen, som i år var til heder for fredsprisvinnerne Den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog. 659.000 tv-seere fikk med seg opptredener fra artister som Kygo, a-ha, Aurora og Jason Derulo. Det ga en andel på 41 prosent av tv-seerne fredag kveld.

Seertallet var bedre enn på fjorårets konsert, som samlet 582.000 foran tv-skjermen.

I år ble Nobelkonserten flyttet fra Oslo Spektrum til Telenor Arena på Fornebu. Det skulle gjøre at arrangørene fikk plass til flere publikummere og dermed også større artister, men det var likevel norske artister som var de største trekkplasterne. Showet ble ledet av den amerikanske talkshow-legenden Jay Leno.

Konserten møtte konkurranse fra fredagens håndballkamp mellom Norge og Spania, som ble sett av 813.000.

Les mer: 1,2 millioner så håndballjentene

Nobelkonserten ble produsert av Warner Bros. Norge i samarbeid med Gyro.

- Det er veldig positivt og oppløftende tall, også på bakgrunn av at vi satset på en veldig mye yngre profil. Det er alltid litt skummelt med tanke på et relativt bredt tv-publikum, sier administrerende direktør Odd Arvid Strømstad i Warner Bros. til Kampanje.

Han er fornøyd med flyttet av lokaler.

- Vi fryktet det verste fordi det er mange som har gode og dårlige erfaringer på Telenor Arena med konserter, mest med tanke på at det er stort. Vi la scenen på tvers av banen for å gi en bedre opplevelse til de som er i salen. Vi opplevde at vi fikk til bra lyd slik at det ble en positiv opplevelse.