Det er Bloomberg som skriver at Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan avslørte planen i et åpent brev til deres nyfødte datter Maxima.

I brevet skriver Zuckerberg og hans kone at de skal gi bort 99 prosent av deres Facebook-aksjer, som har en beregnet verdi på 46 milliarder dollar. Men Zuckerberg fortsetter som toppsjef i selskapet og har sikret seg slik at han beholder stemmekontrollen i selskapet.

- Vårt samfunn har en forpliktelse til å investere nå slik at vi kan forbedre livene til de som kommer inn i verden, ikke bare de som allerede er her. Men akkurat nå retter vi ikke alltid våre ressurser kollektiv mot de største muligheter og problemer våre generasjon til stå overfor, skriver Zuckerberg og Chan i brevet til sin datter.

Dette plasserer Zuckerberg i samme divisjon som Bill og Melinda Gates, men Zuckerberg er betydelig yngre når han starter å gi bort verdiene sine. Aksjene skal gis bort «i deres levetid», men han starter med å gi bort én milliard dollar i året - i alle fall de neste tre årene.