Kampanje sparker nå i gang sin årlige kåring av «Årets medienavn» i medie- og kommunikasjonsbransjen 2015.

Det generelle nyhetsbildet har vært preget av IS, flyktningkrise, drittpakker, ledertrøbbel, og blogging. Kampanje har dekket flere av disse teamene, men også det bransjen er opptatt av, og det er fortsatt content marketing, adblock, programmatiske annonser og nedskjæringer i avisene, for å nevne noe. 

Nå har Kampanjes redaksjon nominert de ti kandidatene vi mener har utmerket seg på en eller annen måte i 2015. Hvem mener du fortjener tittelen «Årets medienavn» av de ti nominerte kandidatene? Gi din stemme ved å klikke på lenken under.

Hør mer om kåringen i ukas episode av Kampanjecast på iTunes og Acast, der Svein Tore Bergestuen er gjest.

Det er niende gang Kampanje kårer «Årets medienavn». Avstemningen vil være åpen gjennom hele jula og inn i 2016.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN KANDIDAT

Disse er nominerte: 

Preben Carlsen: Trigger-sjefen utviser et oppriktig samfunnsengasjement gjennom sine PR-jobber og har også markert seg med en tydelig stemme i content marketing-debatten. Preben Carlsen fremstår som et friskt pust i en selvhøytidelig norsk PR-bransje. Send den norske PR-bransjen på PR-kurs og la Trigger-sjefen holde kurset.

Sophie Elise: Den populære bloggeren har gått fra å være rosablogger til å bli en samfunnsstemme med stor innflytelsesmakt. Kåret til årets blogger og frontet flere debatter og kampanjer. Har tatt et oppgjør med sitt Barbie-image og brukt bloggmakten sin til å kjempe for flyktninger og mot palmeolje.

Thomas Høgebøl: Leder norsk kommunikasjonsbransjes mest ambisiøse satsing noensinne med reklamealliansen The North Alliance. Det er noe herlig unorsk når Høgebøl skal erobre Norden og verden med sine reklamebyråer. Markerte seg med kronikken han skrev med hotellinvestor Petter Stordalen og ble også intervjuet på BBC.  

Siri Seljeseth: En ny ung stemme i tv-bransjen, skaper av og skuespiller i tv-serien «Unge lovende», som har blitt mottatt med gode kritikker og seertall. Seljeseth gir stemme til en gruppe man ellers ikke ser eller leser så mye om.

Ulrik Imtiaz Rolfsen: Filmskaperen og samfunnsdebattanten befant seg midt i sentrum av en kamp om presseetikken i år og vant til slutt en viktig seier i Høyesterett i høst, da det ble besluttet at domstolen ikke aksepterer PSTs bruk av beslaglagt filmmateriale.

Deeyah Khan: Den Emmy-vinnende filmregissøren og menneskerettsaktivisten har i år markert seg med filmen Jihad – hellige krigere, har vært en viktig stemme i debatten om ekstremisme og IS. 

Harald Strømme: Han har blitt kalt tv-bransjens Don Draper og har i årevis vært den tøffeste utfordreren til TV 2 i kampen om seerne. I år slo Discovery-sjefen for alvor igjennom i det norske markedet for sportrettigheter med OL-kjøp og nå sist Tippeligaen til en rekordhøy kjøpssum.

Mah-Rukh Ali: TV 2-ankeren gjorde comeback på Nyhetskanalen i år med IS-studier i bagasjen. Hun har fungert som kilde så vel som reporter i en av årets viktigste nyhetsføljetonger.

Anita Krohn Traaseth: Det er ikke uten kontroverser at Traaseth legger bak seg i sitt første hele år som leder av Innovasjon Norge, men den utradisjonelle topplederen lever opp til eget image ved å blogge åpent om utfordringene hun møter i selskapet. Hun har minst like mange fans som motstandere.

Prebz og Dennis: Disse YouTube-stjernene personifiserer en ny generasjon mediebrukere som heller ser andre spille tv-spill på YouTube enn tradisjonell tv på flatskjermen. 2015 var også året der tradisjonelle tv-aktører for alvor fikk interesse for YouTube, og Prebz og Dennis er gjennom nettverket Splay nå en del av MTG-konsernet.

Les også: Disse kan bli Årets medienavn 2014

Tidligere vinnere:
2014: Steven Van Zandt
2013: Trond Kvernstrøm
2012: Thomas Seltzer
2011: Johan H. Andresen
2010: Harald Eia
2009: Eyvind Hellstrøm
2008: «Du»
2007: Håvard Mælnes